Πώς να διατηρήσεις το ψωμί φρέσκο και μαλακό;
Επειδή όμως οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν πρέπει να πετάμε κανένα φαγητό στα σκουπίδια…… σας προτείνουμε έναν εύκολο και πάνω απ” όλα ανέξοδο τρόπο να διατηρείτε το ψωμί για περισσότερες ημέρες φρέσκο και να μην το πετάτε μόλις ξεραθεί.
Το ψωμί μπορεί να διατηρηθεί φρέσκο για περισσότερο καιρό, εάν σκουπίσετε το εσωτερικό της ψωμιέρας με ένα πανάκι στο οποίο θα έχετε ρίξει μερικές σταγόνες ξίδι.
Το μυστικό κρύβεται στο ότι θα πρέπει να το τυλίξετε με μια καθαρή και στεγνή υφασμάτινη πετσέτα κουζίνας μακριά από την υγρασία και τα πολλά φώτα.
Βάζετε το ψωμί στο κάτω ράφι του ψυγείου
Το βάζετε σε πλαστική σακούλα που έχετε κάνει τρύπες
Σε υφασμάτινη σακούλα που έχετε κάνει τρύπες
Αν πρόκειται για ένα κομμάτι ψωμί που έχει περισσέψει, βάλτε το σε μεταλλικό κουτί μαζί μ” ένα μήλο που το έχετε προηγουμένως καθαρίσει (βγάλει τη φλούδα)
Αν θέλετε το ψωμί να μη ξεραθεί, βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων (χωρίς να τον ανάψετε). Ο φούρνος μικροκυμάτων δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές της θερμοκρασίας και το ψωμί διατηρείται καλύτερα απ” ότι στην ψωμιέρα.
Ψωμί στη κατάψυξη:
Το βάζετε όσο είναι φρέσκο
Το κόβετε σε φέτες για να βγάζετε φορά όσο θέλετε.
Το βάζετε σε ειδικό σακουλάκι για κατάψυξη
Όταν το χρειαστείτε το βάζετε στα μικροκύματα ή στο γκριλ.