Απολαύστε το Δικό Μας Ψωμί Dinkel Με αλεύρι, Σπόρους & Προζύμι Dinkel!

Το Mein Dinkelvollkorn είναι ένα ψωμί Dinkel (Ντίνγκελ)

Από χοντροαλεσμένο σιτάρι Dinkel, αλεύρι ολόκληρου κόκκου Dinkel και προζύμι Dinkel, εμπλουτισμένο με νόστιμους Ηλιόσπορους και Φυτικέ ίνες μήλου. Με εξαιρετική γεύση & δεμένη ψίχα που κρατάει την υγρασία και την φρεσκάδα της.

Το Dinkel, συνδυάζει ιδανικά τα διατροφικά οφέλη ενός πλήρους δημητριακού, είναι εύπεπτο και αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική πρόταση, για όσους ενδιαφέρονται να το εντάξουν στο διαιτολόγιό τους, στα πλαίσια μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής.

Το Dinkel (στα Λατινικά: Triticum Spelta) ή σίτος ή σπέλτα ή όλυρα ή αγριοσίταρο, είναι ποικιλία σιταριού με περίπλοκη ιστορία, που μας ταξιδεύει  στον αρχαιολογικό χρόνο πριν από περίπου 8.000 χρόνια! Η γενετική απόδειξη, δείχνει ότι προέρχεται από υβριδισμό οικόσιτων σίτων στην περιοχή της Εγγύς Ανατολής. Όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί είναι αποτέλεσμα της εξέλιξης, έτσι και το σιτάρι Tr. Spelta στην πορεία του εξελίχθηκε κυρίως μέσω <<αυθόρμητων>> φυσικών αλλαγών, δηλαδή χωρίς την καλλιεργητική βελτίωση από τον άνθρωπο.

Ο βασικός λόγος είναι η χαμηλή αποδοτικότητα, μιας και οι σπόροι του είναι <<ντυμένοι>> από λέπυρα (φλοιούς) που μετά το αλώνισμα, παραμένουν κολλημένα πάνω στον σπόρο και απαιτούν επιπλέον επεξεργασία για να απομακρυνθούν. Το σιτάρι Dinkel και τα διάφορα παρασκευάσματα με Dinkel περιέχουν γλουτένη.

Τα τελευταία χρόνια, στο σύγχρονο κόσμο, παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον για δημητριακά  που έχουν παραμείνει όσο το δυνατόν ανέγγιχτα από την βελτιωτική προσπάθεια του ανθρώπου, με σκοπό την επαναφορά τους στην καθημερινή διατροφή και στο ταξίδι της γεύσης!

Απολαύστε το Mein Dinkelvollkorn καθημερινά και Ανακαλύψτε μαζί του νέους γαστρονομικούς ορίζοντες!

Όλα μας τα αρτοπαρασκευάσματα παράγονται χωρίς ίχνος από συντηρητικά και βελτιωτικά.