Γαλλικά Ψωμιά
Η Γαλλία έχει αναμφισβήτητα μεγάλη παράδοση στο ψωμί και οι Γάλλοι καταναλωτές δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις μικρές διαφορές ανάμεσα στους τύπους ψωμιού – ακόμα και σε εκείνους που είναι τόσο κοντινοί όπως η μπαγκέτα με τη ficelle. Στη συνέχεια παραθέτουμε μερικούς βασικούς ορισμούς ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε ποια από τα γαλλικά ψωμιά ταιριάζουν καλύτερα στο ύφος της επιχείρησης και στο κοινό σας.
Όταν πρόκειται για περισσότερα από 400 γραμμάρια, μιλάμε για τον τύπο flute, ή απλώς, γαλλικό ψωμί.
Μια σωστή μπαγκέτα έχει μήκος 55-65 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 250-300 γραμμάρια
Μέχρι 125 γραμμάρια ονομάζεται ficelle.
Η μισή σε μέγεθος μπαγκέτα (που ακολουθεί αυστηρά στον τρόπο παρασκευής της κλασικής μπαγκέτας) θεωρείται απλώς… μισή μπαγκέτα.
πηγή: Περιοδικό Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική